Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Analiza semantica a unor termeni din Noul Testament

Analiza semantica a unor termeni din Noul Testament
Click pentru m─ârire
Preţ: 10,00Ron
Stoc: In Stock
Model: William Barclay
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 

Analiza semantica a unor termeni din Noul Testament - William Barclay


Titlu original: Flesh and Spirit 
Numar pagini: 384 

 
Compendiu de articole care acorda explicatii de factura semantica, dar uneori si etimologica unor cuvinte grecesti mai putin cunoscute din Noul Testament sau al carui sens este mai putin cunoscut pentru cititorii lui. Discursul are un traseu diacronic si citeaza clasici ai Greciei antice ca vorbitori ai limbii literare, autorii Septuagintei si papirusurile descoperite în Egipt ca marturie a limbii populare.
Asemanarea cu lucrarea lui Francis E. Peters este certa în ce priveste metodologia, însa limbajul este mult mai accesibil si lexicul analizat este diferit cele doua lucrari fiind prin urmare complementare. Cartea interactioneaza cu textul biblic într-o asemenea masura încât se constituie ca un sprijin deosebit de util pentru studentii în teologie.
De exemplu, din cele 80 de articole primele 14 au în vedere darurile Sfântului Duh, asa cum apar ele în textul original din Epistola catre Galateni. Mai mult, editorii versiunii românesti au inclus si prezentarea în paralel a 5 traduceri ale Bibliei în limba româna (1688, 1874, 1914, 1923, 1936), plus traducerea dr. Pascal pentru Noul Testament. Profesorul Barclay echilibreaza academismul cercetarii cu abilitatea comunicarii realizând un studiu model care îsi poate gasi locul în biblioteca oricarui crestin.

Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.