Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Arheologia Bibliei

Arheologia Bibliei
Click pentru m─ârire
Preţ: 65,00Ron
Stoc: În Stoc
Model: James K. Hoffmeier
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 

Arheologia Bibliei - James K. HoffmeierNumar pagini: 192  - Arheologia Bibliei

Dimensiuni produs: 245 x 200 mm  

 

În ultimii doua sute de ani, cercetarile arheologice au oferit noi informatii care le permit oamenilor din secolul al XXI-lea sa scruteze trecutul îndepartat si sa deschida capitole ale istoriei omenirii care nu au fost citite de secole si uneori chiar de milenii. Una dintre regiunile în care arheologia a jucat un rol decisiv în trezirea la viata a trecutului este Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat al Antichitatii... Vestigiile arheologice din Orientul Apropiat dau nastere urmatoarelor întrebari: Au ceva în comun cu Biblia, cartea care a influentat atât de profund cultura occidentala? Relatarile din Biblie, în special cele vechi de trei mii de ani si chiar mai mult, sunt mit sau istorie? Oare o disciplina stiintifica cum este arheologia este compatibila cu o carte în mod evident religioasa cum este Biblia? Acestea sunt întrebari pertinente la care cartea de fata va încerca sa ofere raspunsuri."

-- James K. Hoffmeier

Editie de o tinuta grafica de exceptie, bogat ilustrata, cusuta, tiparita pe hârtie velina, cu coperti tari

M-am nascut in Egipt, nu departe de faimosul Muzeu din Cairo si la mai putin de 10 km (6 mi) de Piramidele de la Giseh, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Tatalui meu ii placeau istoria si arheologia, prin urmare in copilarie m-a purtat prin tot Egiptul, aratandu-mi locuri minunate. La varsta de zece ani am vizitat Libanul, Siria si Iordania si am avut ocazia sa exploram Qumranul, unde au fost gasite Manuscrisele de la Marea Moarta, Ierusalimul, Ierihonul si alte situri. De la o varsta frageda, fara indoiala datorita pasiunii tatalui meu pentru Biblie, el obisnuia sa imi vorbeasca despre felul in care cutare sit sau cutare obiect se incadreaza in istoria biblica. Aceste experiente m-au facut sa ma decid foarte usor sa studiez arheologia biblica atunci cand a sosit momentul sa imi declar materia principala la universitate. La Wheaton College (Illinois), profesorul Alfred Hoerth, caruia ii este dedicata aceasta carte, m-a invatat multe lucruri pe care inca le pretuiesc. Si m-a invatat in special ca arheologia nu poate atat de mult sa „dovedeasca” Biblia, asa cum cred de cele mai multe ori oamenii (desi in anumite cazuri arheologia confirma istoricitatea evenimentelor sau a persoanelor), cat sa o „imbunatateasca”. Ceea ce voia profesorul Hoerth sa spuna prin „a imbunatati” este ca arheologia poate sa produca o informatie valoroasa care ne ajuta sa intelegem Biblia mai bine, facand-o sa prinda viata. In aceasta carte sunt cercetate Vechiul Testament si Noul Testament, pentru a prezenta cititorului unele descoperiri dintre cele mai vechi, dar si dintre cele mai recente care arunca lumina asupra Bibliei.

Sa speram ca informatiile cuprinse in lucrarea de fata vor face ca Biblia sa prinda viata si ii vor oferi cititorului increderea ca ceea ce ne istoriseste pe paginile ei este ancorat in spatiu si in timp.

Autorul


Cuprins 


Prefata 

Diagrama cronologica cudatele aproximative 


PARTEA I 

Introducere in arheologie si aplicarea acesteia laVechiul Testament 

Capitolul 1 Inceputurile arheologiei 

Capitolul 2 Biblia, arheologia si interpretarea 

Capitolul 3 Geneza: originile lumii si ale Israelului 

Capitolul 4 Israel in si in afara Egiptului


PARTEA A I I - A 

Teritoriul si regii Israelului 

Capitolul 5 Luarea in stapanirea Tarii Fagaduintei 

Capitolul 6 Judecatori, profeti si regi 

Capitolul 7 Imparatia vine 

Capitolul 8 Povestea a doua regate: Israel si Iuda 

Capitolul 9 Din Babilon la Ierusalim


PARTEA A I I I - A 

Perioada NouluiTestament 

Capitolul 10 Lumea greco-romana a Noului Testament 

Capitolul 11 Viata si slujirea lui Isus din Nazareth 

Capitolul 12 Moartea si ingroparea lui Isus 

Capitolul 13 Aparitia si raspandirea crestinismului 

Epilog Calatoria abia a inceput 

Bibliografie 

Index 

Contributii fotografice


Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.