Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Cand spui 'Iarta-ma'

Cand spui 'Iarta-ma'
Click pentru m─ârire
Preţ: 16,00Ron
Stoc: In Stock
Model: Rodica Iova
Rating Mediu: F─âr─â Rating

Cand spui 'Iarta-ma'  - Rodica Iova 


Dimensiuni: 13,5 x 20,5 cm
Nr. pag.: 173 - Cand spui ' Iarta-ma'


Un titlu care poate fi inteles in mai multe sensuri, fie la afirmativ, fie la interogativ.
Intr-o lume afectata de cadere, in care pacatul a distrus relatiile, a spune "Iarta-ma", inseamna a constientiza tragedia si a dori sa-i punem capat. Inseamna, a ne asuma vina pentru relatiile distruse si, in egala masura, a o detesta. De asemenea, mai inseamna, sa venim smeriti, mai intai, inaintea lui Dumnezeu, apoi si inaintea semenilor, pentru a primi har, harul iertarii, cu toate beneficiile lui. Eroii acestui roman, Cristina si Dinu, au descoperit autoritatea acestor cuvinte miraculoase si au folosit-o, spre salvarea lor si a casniciei lor. Orgoliul si spiritul neiertator sunt atitudini care scot din vocabularul nostru acest cuvant extraordinar: "Iarta-ma". Pentru a-l putea rosti si pentru a avea efect, trebuie sa fim smeriti si generosi, nascuti din nou, din Dumnezeu. Doamne, ajuta-ne.
Rodica Iova a inteles importanta acestui cuvant in comunicarea interumana si il recomanda ca pe un leac miraculos, curativ in proportie de suta la suta. "A gresi, e ceva omenesc", spune un proverb. Dar, "a starui in omenesc, e ceva diavolesc", spunea, comentand acest proverb, graficiana Tia Peltz.
In rugaciunea "Tatal nostru", Mantuitorul ne invata sa-I spunem lui Dumnezeu: "?ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri". Cand spunem "Iarta-ma", vrem sa cadem la pace, cu Dumnezeu si cu semenii, declarand, totodata, razboi Diavolului. Precum fiul risipitor, venim acasa si ne impacam cu Tatal; dar, apoi, trebuie sa ne impacam si cu fratele mai mare, care bombane prin curte. Aceasta inseamna har acordat celui smerit.
Recomand, spre lectura, acest roman, tuturor celor care nu l-au citit inca, descoperind cuvinte lipsa in vocabularul propriu, invatand totodata sa le foloseasca, ori de cate ori va fi necesar, adresandu-le oricui: Celui de Sus si, desigur, celor din jur.

Inchei, punand titlul acestui roman, la interogativ: Cand spui: "Iarta-ma"?

-- Pastor Ticu Leontescu, Timisoara, 6 aprilie 2009

Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.