Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Crezul crestin pe intelesul tuturor

Crezul crestin pe intelesul tuturor
Click pentru m─ârire
Preţ: 11,00Ron
Stoc: În Stoc
Model: Stefan Zambo
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 

Crezul crestin pe întelesul tuturor - Stefan Zambo  


Numar pagini: 124  
Dimensiuni produs: 135 x 205 mm  


Unde se afla adevarul? În lumea noastra nesigura, exista certitudini? Cine este Dumnezeu? Care este menirea omului pe pamânt? ce se va întâmpla în viitor? Exista ceva dincolo?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebarile fundamentale în fata carora omul contemporan este de cele mai multe ori confuz si incoerent. Prin aceste rânduri pun la dispozitia tuturor celor interesati de adevar principalele învataturi ale crezului crestin asa cum sunt prezentate în Biblie, într-o interpretare cât mai naturala si accesibila, convins de nevoia reinitierii în crestinismul primar a generatiei noastre. Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi.


Cuprins
Introducere 

Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu 
Dumnezeu 
Omul si lumea 
Isus Hristos 
Credinta si pocainta 
Duhul Sfânt si nasterea din nou 
Botezul si Cina Domnului
Rugaciunea si postul 
Biserica, Casa Domnului si ziua de închinare 
Comportamentul crestinului 
Slujirea crestinului 
Familia crestinului 
Siguranta crestinului 
Revenirea Domnului Isus


Am încercat în lucrarea de fata enumerarea, definirea si explicarea celor mai importante învataturi ale credintei crestine. Întrucât repetitia este mama învataturii, pentru cristalizarea în mintea noastra a  lucrurilor spuse aici doresc în încheiere sa ne reamintim esentialul în câteva cuvinte.

Prima concluzie la care am ajuns a fost ca Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, ca în Biblie se afla Adevarul si ca fara aceasta revelatie am fi fost în întuneric si incertitudine. Din pricina aceasta Biblia este unica sursa din care îsi trag crestinii învataturile de principiu ale crezului lor. Cu aceasta convingere în minte am pornit cercetarea Bibliei în cautarea raspunsurilor la cele mai importante întrebari ale vietii. Si ce am aflat? Ca adevaratul Dumnezeu este Domnul, Acela care s-a descoperit lui Israel prin Moise si lumii întregi prin sfintii apostoli. Am vazut deasemeni ca El este desavârsit si atotputernic, si ca toate câte exista îsi au izvorul in persoana Sa. Cu privire la noi si lumea noastra, am putut afla ca Domnul Dumnezeu ne-a creat minunat si ca la început omul si Creatorul sau se bucurau de o armonie desavârsita. Însa, rautatea lui Satana si neascultarea primilor oameni au facut ca pacatul, durerea si moartea sa intre in lume, dominând toti oamenii si intreg universul. Lucru minunat însa, Dumnezeu nu ne-a abandonat, ci din dragoste pentru om, a conceput un plan de salvare pe care l-a derulat în paralel cu istoria seculara, plan de rascumparare care a inceput înca din Eden si care continua si astazi pâna la desavârsirea lui, plan care Il are ca si personaj principal pe Fiul lui Dumnezeu. La vremea hotarâta de divinitate, Isus Hristos a coborât din cer la noi. El cel care este oglindirea slavei lui Dumnezeu si întiparirea Fiintei Lui, ne-a adus lumina si prin jertfa Sa înlocuitoare a facut posibila înlaturarea raului din vietile noastre.

Am putut vedea deasemeni în Biblie ca prin credinta în Isus si lepadarea de trecutul pacatos, orice om se poate bucura de salvarea lui Dumnezeu. Ca, acela care-L primeste pe Isus ca domn si mântuitor în viata lui este nascut din nou si intrând în legamânt cu Domnul este stramutat din împaratia întunericului în împaratia luminii. Semnele apartenentei la acest Legamânt pe care omul il face cu Dumnezeu si invers fiind botezul credintei si participarea la Cina Domnului.

În partea a doua a acestei lucrari am abordat teme de maxima însemnatate pentru un copil al lui Dumnezeu cum ar fi, rugaciunea, comportamentul sau viata de familie, ca in final sa privim la viitor asa cum îl prezinta Domnul în Cuvântul Sau. Am putut in felul acesta afla ca, Fiul lui Dumnezeu va reveni foarte curând, ca exista o judecata divina si o lume de apoi, si ca deci, trebuie sa ne pregatim.

Suflete drag, care tocmai ai aflat adevarul; crezi lucrurile scrise in Biblie? Esti un crestin, o crestina adevarata? Ai pacatele iertate si vesnicia asigurata? Gândeste-te la tot ce ai aflat citind aceasta lucrare si ia o hotarâre tare in inima ta pentru Dumnezeu. As, fi incantat sa stiu ca rândurile de fata ti-au fost cu adevarat folositoare. Ma rog ca Cel Prea Inalt sa te ajute sa descoperi intensitatea dragostei divine pentru tine si frumusetea trairii cu Hristos. Domnul Dumnezeu sa ne binecuvânteze pe toti!

"Fiindca atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu"


Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.