Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Doctrina Justificarii

Doctrina Justificarii
Click pentru m─ârire
Preţ: 48,00Ron
Stoc: În Stoc
Model: Alister McGrath
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 

Doctrina Justificarii - Alister McGrath


Dimensiuni produs: 170 x 240 x 24 mm  

 
Pentru reformatorii din secolul al XVI-lea, doctrina justificarii prin credinta era centrul credintei crestine, temelia programului lor de reforma si de înnoire a bisericii. Aceasta doctrina nu era o inovatie introdusa de reformatori, ci o chemare la reînnoire, o chemare la întelegerea si predicarea Evangheliei harului, la restaurarea fundamentului teologic al misiunii bisericii în lume. 
Teologii contemporani tind sa trateze doctrina despre justificarea prin credinta ca pe un fel de dinozaur teologic ceva ce a avut o mare importanta la vremea sa, dar care astazi s-a stins, nemaifiind o problema teologica arzatoare. Pentru ei, doctrina despre justificare a supravietuit doar ca fosila, pietrificata în marturisirile de credinta din secolul al XVI-lea si lipsita de relevanta pentru lumea contemporana. Daca doctrina despre justificarea prin credinta este „ininteligibila", Alister McGrath crede ca noi am facut-o asa, deoarece nu am reusit sa explicam puterea si relevanta ei pentru diferitele situatii din viata omului. Este esecul nostru, nu al doctrinei.
Cartea de fata intentioneaza sa fie o introducere la aceasta doctrina neglijata, dar fundamentala pentru credinta crestina. Cititorul este invitat sa învete multe lucruri despre ea contextul ei din Scripturi, cum a fost înteleasa de-a lungul istoriei Bisericii si de ce a fost esentiala pentru controversele din vremea Reformei. Dar, mai presus de toate acestea, autorul îsi propune ca cititorul sa fie încurajat sa traduca adevarurile acestei doctrine în limba unei lumi care, ni se spune, a devenit „majora".
Doctrina justificarii isi propune sa determine o noua generatie de cititori sa se lupte cu ideile care i-au înflacarat atît de mult pe oameni ca Pavel si Luther, pentru ca, la rîndul lor, sa înteleaga si sa predice unei lumi lipsite de credinta adevarul minunat si captivant al lucrarilor pe care Dumnezeu le-a facut pentru noi, prin moartea si învierea lui Isus Hristos.

Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.