Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Doctrina Trinitatii

Doctrina Trinitatii
Click pentru m─ârire
Preţ: 48,00Ron
Stoc: În Stoc
Model: Alister McGrath
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 

Doctrina Trinitatii - Alister McGrath


Dimensiuni produs: 170 x 240 x 23 mm  


„Daca îl întelegi, nu este Dumnezeu" (Augustin de Hippo). Augustin a afirmat pe buna dreptate ca nici o minte omeneasca nu ar putea sa-L înteleaga vreodata pe deplin pe Dumnezeu, dar trebuie cel putin sa încercam sa întelegem cine este Dumnezeu si cum este El.
Totusi la ce ne referim noi, cînd vorbim despre „Dumnezeu"? Exista o tendinta din partea multora - mai ales a acelora care au o înclinatie spre filozofie - de a vorbi despre Dumnezeu ca si cum El ar fi un fel de concept. Este însa mult mai corect sa ne gîndim la Dumnezeu ca la o persoana pe care o cunoastem prin experienta sau o întîlnim. Dumnezeu nu este o idee pe care o putem pasa de colo-colo, în salile seminarului - El este o realitate vie, care patrunde în experienta noastra si o transforma. Experienta pe care o avem cu Dumnezeu este un lucru despre care putem vorbi cu altii, iar întîlnirea noastra cu El este un lucru pe care putem încerca sa-l punem în cuvinte, însa, în spatele ideilor si al cuvintelor noastre, se afla realitatea, mai mare, a lui Dumnezeu însusi.
De cele mai multe ori, cartile care trateaza doctrina despre Trinitate presupun ca cititorii stiu deja de ce cred aceasta doctrina, astfel ca tot ce trebuie facut este sa se explice doctrina. Doctrina Trinitatii este scrisa din convingerea ca modul cel mai bun de a întelege despre ce vorbeste doctrina despre Trinitate este sa aflam mai întîi motivul pentru care crestinii cred aceasta doctrina - si cartea arata cum ideea de Dumnezeu ca Trinitate este presupusa chiar din acest stadiu. Conceptia crestina despre Dumnezeu, care culmineaza cu doctrina despre Trinitate, este deosebit de adînca si de bogata, iar cititorul trebuie sa fie avertizat, de la bun început, ca o carte precum cea de fata nu face decît sa zgîrie suprafata problemei. Insa cartea este scrisa cu convingerea ca poate fi utila celor carora le este greu sa-L înteleaga pe Dumnezeu sau sa înteleaga doctrina despre Trinitate. Pe masura ce parcurgem cartea, Alister McGrath ne invita sa vedem ca doctrina despre Trinitate nu este altceva decît ultimul cuvînt al credinciosului cu privire la Dumnezeul pe care îl cunoaste, îl iubeste si îl adora.

Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.