Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Documentele care stau la baza Vechiului Testament

Documentele care stau la baza Vechiului Testament
Click pentru m─ârire
Preţ: 60,00Ron
Stoc: În Stoc
Model: Walter Kaiser Jr
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 

Documentele care stau la baza Vechiului Testament - Walter Kaiser Jr


Titlu original: The Old Testament Documents: Are They Reliable and Relevant?   
Numar pagini: 324  - Documente care stau la baza Vechiului Testament
Dimensiuni produs: 165 x 235 mm  

 

Ce încredere putem avea în povestirile si relatarile întîlnite pe paginile Vechiului Testament? Sunt veridice documentele care stau la baza Vechiului Testament? În ce ar consta relevanta lor pentru noi, cei care traim în secolul XXI si ne confruntam cu probleme atît de diferite? Si, foarte important, cum cernem marea diversitate de raspunsuri si interpretari oferite celui pornit în cautarea raspunsurilor? Întrebarile de genul acesta sunt foarte importante pentru cei care considera crestinismul o religie fondata pe realitati istorice, care au avut loc în lumea noastra, o religie care ofera raspunsuri celor aflati în cautarea adevarului si a sensului vietii


Pentru a raspunde la aceste întrebari, autorul îsi structureaza cartea în patru parti: partea întîi se ocupa de probleme de formare a canonului Vechiului Testament, de inspiratie si de critica textuala. Partea a doua abordeaza problema veridicitatii istorice si aici sunt examinate cîteva dintre problemele cele mai spinoase: capitolele despre crearea lumii, despre potop, patriarhi, Exod, despre rolul arheologiei în determinarea veridicitatii istorice. Tot aici încearca sa explice problemele ridicate de cronologia regilor si sa ofere o reconstituire a acesteia. Partea a treia se ocupa de mesajul Vechiului Testament si face o analiza a formelor literare specifice: naratiunile istorice, cartile sapientiale, profetia si pentru a demonstra autoritatea si relevanta acestora. Ultima parte este dedicata relevantei Vechiului Testament pentru crestinul de astazi, aspect esential pentru integrarea Vechiului Testament în viata sa. Din nou, aceasta necesita abordarea fiecarui gen sau specii literare în parte, deoarece fiecare dintre ele se adreseaza unor aspecte diferite ale vietii si au avut un rol diferit. Pentru a le putea integra în viata noastra, trebuie sa întelegem cum functionau, ce urmareau si ce au realizat în viata destinatarilor initiali.

Pentru a facilita întelegerea subiectelor discutate si pentru a putea gasi cu usurinta locul unde se discuta chestiunile de interes pentru cititor, cartea are un glosar si indici de autor, tematic si de referinte biblice.


Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.