Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Eroi ai credintei

Eroi ai credintei
Click pentru m─ârire
Preţ: 27,00Ron
Stoc: In Stock
Model: Gene Fedele
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 

Eroi ai credintei - Gene Fedele


Titlu original: Heroes of the faith  
Numar pagini: 318  - Eroi ai credintei

 

Povestiri înaltatoare si schite biografice captivante a 70 de eroi ai credintei care au influentat cursul istoriei, indiferent de obstacole.
Citeste despre cei ce au trait înaintea ta si au proclamat cu putere si autoritate Evanghelia, demonstrând ce poate sa faca mâna lui Dumnezeu cu niste oameni umili, barbati si femei de toate vârstele, care au ales sa se supuna voii Lui.

Vei fi inspirat de credinta lor...


Biografii istorie si inspiratoare
Peste 100 de ilustratii din secolele XIX si XX
Fiecare biografie contine o lista cu scrieri ale personajului si despre personajul respectiv


Timp de peste douazeci de secole crestinismul s-a luptat cu aproape orice forma imaginabila de pacat si depravare omeneasca. Toate fortele puterilor întunericului s-au unit împotriva lui în aliante pagâne. Regi, filozofi clerici si atei au largit rândurile necredintei si ale lipsei de religiozitate, totul fiind însa în zadar.
Crestinismul a triumfat mereu asupra oricarei opozitii, nefiind niciodata atât de plin de putere ca astazi. Abia daca exista vreo tara sau vreun oras care cel putin sa nu fi auzit despre Isus din Nazaret, Fiul lui Dumnezeu, care a venit sa-i caute si sa-i mântuiasca pe cei pierduti.
Pe paginile acestei carti vei gasi o relatare cronologica a vietilor unor barbati si femei, oameni mari si evlaviosi, care au schimbat lumea pentru Cristos, de pe vremea când marele nostru Stapân umbla pe acest pamânt, pâna în zilele noastre. Toti acesti eroi ai credintei au fost chemati de Dumnezeu si înzestrati cu un curaj si o putere supranaturala sa se împotriveasca tiraniei si necredintei si sa poarte torta adevarului divin în splendoare si biruinta.
Astazi, crestinismul, triumfator asupra tuturor conflictelor seculare, se cladeste pe exemplul "eroilor" sai. El straluceste mai tare, mai clar si cu o putere de vindecare în razele sale, mai extinsa ca niciodata.
În timp ce lecturezi paginile acestei carti, lasa-ti mintea sa parcurga lista acestor mari si evlaviosi oameni, "norul de martori", gasind astfel o încurajare divina de a persevera în umblarea ta zilnica cu Cristos, în mijlocul necazurilor si a suferintei din aceasta lume. Fie ca ochii inimii tale sa zareasca frânturi din lumea care va sa vina.


Cuprins


Apostolul Pavel (? - 64 d.Cr.): Pasiunea si darurile apostolului Pavel au fost purificate în focul suferintei si al perspectivei, astfel încât sa poata fi folosit de Dumnezeu în a trasa calea pentru viitorul crestinismului.
Ignatiu (35 - 117) a fost numit de Apostolul Petru drept succesor al lui Eusebiu în functia de episcop al Antiohiei. A fost primul care a vorbit despre Biserica, numind-o "catolica" sau "universala."
Policarp (69 - 155) nu a fost doar un învatator ilustru, ci si un credincios al carui martiraj toti doreau sa-l imite, în dorinta lor de a fi consecventi mesajului Evangheliei lui Cristos.
Iustin Martirul (103 - 163) si-a dat viata ca aparator fervent al credintei crestine în fata pagânilor, a evreilor si a crestinilor eretici. A propovaduit în Roma si a scris lucrari care au echipat generatiile urmatoare de crestini.
Perpetua (185 - 211) a fost un exemplu de fermitate si curaj crestin, preferând sa sufere si sa moara cu constiinta curata si buzele nevinovate, decât sa-si traiasca viata în lepadare de Mântuitorul ei, pentru ca sa poata trai o vesnicie împreuna cu El în glorie.
Ciprian (200 - 258) a fost un aparator devotat al prezbiteriului si un avocat al integrarii darurilor laicilor în viata Bisericii.
Constantin (280 - 337) poate pretinde pe buna dreptate titlul de "cel Mare", pentru ca a schimbat cursul istoriei întregii lumi si a facut din crestinism, care pâna atunci suferise o persecutie sângeroasa, religia tuturor oamenilor.
Atanasie (295 - 373). În anul 367 d.Cr., Epistola de Pasti a lui Atanasie recunostea canonul Noului Testament, enumerând aceleasi carti ale Bibliei pe care le avem si noi astazi.
Vasile cel Mare (329 - 379) a contopit inima plina de grija pentru biserica a pastorului, cu dragostea pentru adevar a teologului. În anul 379, când a murit, ultimele sale cuvinte au fost: "În mâinile Tale, Doamne, îmi încredintez duhul. Tu m-ai rascumparat, Doamne, Dumnezeu al adevarului."
Grigore de Nyssa (332 - 395): Împreuna cu fratele sau, Vasile cel mare, si cu prietenul sau, Grigore de Nazianz, Grigore de Nyssa este unul dintre cei mai respectati si venerati parinti niceeni.
Ioan Chrysostom (347 - 407): Pentru uimitoarea sa elocventa populara,Chrysostom a fost cunoscut sub numele de "Gura de Aur." Avea o limba care curgea ca si Nilul, iar când a fost exilat poporul a spus ca "ar fi fost mai bine ca soarele sa nu mai straluceasca, decât gura lui sa nu mai vorbeasca."
Augustin de Hippona (354 - 430): Convertirea lui Augustin în anul 387 d.Cr., dupa ani de rugaciuni staruitoare ale mamei sale, Monica, a marcat înrolarea în armata Regelui Isus a unuia dintre oamenii cu cea mai mare inima si capacitate intelectuala.
Patrick din Irlanda (386 - 459): În anul 432 d.Cr., Patrick a plecat ca misionar în Irlanda. Dus în sclavie înca din perioada adolescentei, el s-a reîntors ca sa conduca multimi de irlandezi la credinta crestina.
Clovis din Franta (466 - 511): Convertirea si botezul lui Clovis au o importanta majora în istoria Bisericii. Aceasta a câstigat sprijinul celui mai puternic barbar, asigurând astfel triumful crestinismului între triburile germanice.
Benedict de Nursia (480 - 547): Ripostând fata de secularizarea Bisericii, Benedict din Nursia a întemeiat în anul 529 manastirea de la Monte Cassino si Ordinul benedictin. "Regula" lui Benedict (cca. 540) a devenit un standard pentru viata monastica.
Columba (521 - 597): Columba a pus bazele celei mai importante realizari a Bisericii irlandeze si a calugarilor ei, în secolele sase si sapte: crestinizarea Britaniei de nord.
Isidor de Sevilla (560 - 636): Isidor a fost fara îndoiala cel mai învatat om din vremea sa, exercitând o vasta si nemasurata influenta asupra vietii educationale si a cresterii spirituale a oamenilor lui Dumnezeu din Evul Mediu.
Venerabilul Bede (672 - 735): Bede a ajuns cunoscut drept cel mai mare erudit din Anglia saxona. Lucrarea sa "Ecclesiastical History of the English Nation" [Istoria ecleziastica a poporului englez] este principala sursa de informare în ce priveste istoria timpurie a englezilor. De asemenea, el a introdus în Europa cronologia crestina (B.C. - înainte de Cristos [before Christ] si A.D. - anul Domnului [anno Domini]).
Carol cel Mare (742 - 814): "Cu sabia si crucea", el a devenit stapânul Europei occidentale. Sub conducerea-i iluminata au fost redate Europei radacinile învatarii si ordinii.
Chiril (827 - 869) si Metodiu (826 - 885): Astazi Chiril si Metodiu sunt cinstiti deopotriva de catre crestinii rasariteni si cei apuseni, iar importanta lucrarii lor de predicare si închinare în limba materna a oamenilor este recunoscuta de ambele parti.
Regele Alfred (849 - 901) a fost un om care a facut mai mult decât orisicine, atât în lupta împotriva decaderii spirituale din sânul Bisericii englezesti, cât si împotriva invadatorilor vikingi. A întemeiat monarhia în Anglia, a creat prima flota englezeasca, a scris literatura si a asigurat supravietuirea crestinismului din Anglia.
Regele Wenceslau (907 - 935): Imnul de Craciun din secolul al XIX-lea intitulat "Bunul Rege Wenceslau" este o descriere alegorica a adevaratei vieti traite de regele Boemiei din secolul al X-lea, rege care a fost martirizat datorita dragostei sale pentru Cristos si a preocuparii sale pentru cei saraci si nevoiasi.
Olga (8990 - 969) si Vladimir (956 - 1015) au fost chemati de Domnul sa conduca cu putere natiunea rusa de la ritualismul pagân la acceptarea maretei religii a lui Isus Cristos.
Anselm din Aosta (1033 - 1109): Zarurile lui Anselm au fost aruncate în niste vremuri tulburi, dar a luptat împotriva raului atât în manastire cât si la curte, împotriva calugarilor corupti cât si împotriva celui mai rau rege care a purtat vreodata coroana Angliei. A reusit sa-i cucereasca pe toti pentru ca a triumfat prin harul lui Cristos.
Bernard de Clairvaux (1090 - 1153): În anul 1115 d.Cr. Bernard a fondat manstirea de la Clairvaux. Aceasta a devenit un important centru de influenta spirituala si politica.
Peter Waldo (1140 - 1217): Într-un anume fel, el a fost un protestant cu mai bine de 200 de ani înaintea lui Jan Huss. Adeptii sai, waldoistii, au început o reforma cu care avea sa se asemene în mod izbitor Reforma de mai târziu din secolul al XVI-lea.
Clara din Assisi (1194 - 1253): Se pare ca înca din pruncie Clara a fost înzestrata cu cele mai nobile virtuti. Ca si copil s-a consacrat rugaciunii si practicarii disciplinelor spirituale, iar pe masura ce s-a maturizat, dispretul ei fata de lume si dorinta ei pentru o viata spirituala mai profunda au crescut tot mai mult.
Thoma d'Aquino (1225 - 1274): Numeroasele scrieri teologice ale lui Toma d'Aquino, alaturi de stilul sau simplu, dar profund de prezentare a Evangheliei, îl fac unul dintre cei mai frecvent citati parinti ai Bisericii.
John Wycliffe (1324 - 1384): Oficialii Bisericii se temeau ca Biblia sa ajunga în mâinile "poporului", însa John Wycliffe a fost convins ca, Cuvântul lui Dumnezeu trebuie sa fie la dispozitia tuturor oamenilor. Traducerea Scripturii facuta de el, din latina în engleza, a reprezentat o adevarata piatra de hotar în iluminarea biblica si în cresterea Bisericii.
Jan Huss (1369 - 1415): În providenta remarcabila a lui Dumnezeu, lucrarea lui John Wycliffe a ajuns din Anglia în Boemia, iar aici a patruns în mintea si-n inima lui Jan Huss. Acest preot umil s-a împotrivit fortelor formidabile ale clerului corupt si a devenit un pionier neînfricat al Reformei din secolul al XVI-lea.
Johann Gutenberg (1400 - 1468) iubea cititul, dar si-a pierdut rabdarea cu procesul îndelungat de realizare a unei carti. Geniul sau, credinta si pasiunea sa pentru raspândirea Evangheliei au propulsat evenimentele care au dus la introducerea tiparului mobil si la aparitia primei tipografii din lume.
Savonarola (1452 - 1498) este considerat de catre istoricii ecleziastici drept unul dintre cei patru prereformatori, alaturi de Waldo, Wycliffe si Huss. În loc sa se implice în combaterea erorilor dogmatice, Savonarola s-a concentrat asupra implicatiilor practice ale religiei.
Albert Durer (1471 - 1528) este fara îndoiala cel mai mare artist german al Renasterii, dar este renumit în principal pentru credinta sa în Cristos si hotarârea lui de a-si cinsti si proclama Mântuitorul prin viata si lucrarea sa personala.
Martin Luther (1483 - 1546): Rareori i-a fost dat lumii sa vada un caracter si o determinare atât de remarcabile ca cele ale lui Martin Luther. El a fost creat de Dumnezeu ca sa aprinda torta celei mai mari revolutii din istoria crestinatatii.
Hugh Latimer (1485 - 1555): "Probabil ca nici unul dintre reformatori nu a semanat samânta doctrinei protestante sanatoase si nu a propovaduit-o pe o arie atât de extinsa si într-un mod atât de eficace, în rândul claselor de mijloc si de jos, ca si Latimer, si nimeni nu a fost asa de potrivit sa o faca." -- J.C. Ryle
John Knox (1505 - 1572): John Knox este recunoscut drept cel mai proeminent personaj al Reformei din Scotia. Una dintre cele mai marete realizari ale lui Knox a constat în scrierile sale, în special "History of the Reformation" [Istoria Reformei].
Jean Calvin (1509 - 1564): Printre marii teologi care au expus doctrinele credintei crestine s-a numarat si Jean Calvin. El le-a aparat împotriva secolelor de erori omenesti si a fost cel mai remarcabil gânditor, atât în învatatura Bibliei cât si din perspectiva literara.
Anne Askew (1520 - 1546) a fost martirizata pentru credinciosia ei fata de Evanghelia lui Isus Cristos. Minunatul ei exemplu de credinta neclintitp si distinsa pietate a încurajat o întreaga generatie de crestini din Anglia.
Joan Mathurin (1539 - 1560): Aceasta brava tânara waldoista a preferat sa se ridice împotriva tiraniei si sa moara pe rug, alaturi de sotul ei iubit, în loc sa se lepede de credinta mântuitoare în Isus.
Samuel Rutherford (1600 - 1661) a fost un prezbiterian nonconformist care nu s-a lasat intimidat de intentiile oamenilor necredinciosi. A propovaduit plin de energie pocainta si credinta doar în Isus Cristos, influentând astfel o natiune întreaga sa se întoarca la o traire sfânta si evlavioasa.
Richard Baxter (1615 - 1691): "Sfântul Baxter" este renumit pentru predicile si învataturile sale, pentru grija si activitatea sa pastorala, cât si pentru celebrele lui scrieri clasice. Într-o epoca agitata si divizata el a fost cel care a aratat calea catre "Cel vesnic."
John Owen (1616 - 1683): Veti descoperi la Owen cunostintele lui Lightfoot, taria lui Charnock, capacitatea de analiza a lui Howe, savoarea lui Leighton, stralucirea lui Baxter, abundenta lui Barrow si splendoarea lui Bates.
John Bunyan (1628 - 1688) a avut abilitatea remarcabila de a privi viata crestina în forme alegorice. Clasica si nemuritoare, "Calatoria pelerinului" se inspira chiar din experiente traite în propria lui viata.
Isaac Newton (1642 - 1727) este considerat, în general, cel mai original si influent descoperitor al legilor si principiilor stiintifice care guverneaza creatia. Modul sau de a percepe lumina si culorile l-a condus la inventarea telescopului. De asemenea, acest mare om al lui Dumnezeu a descoperit legea gravitatiei, legea calcului matematic si cele trei principii ale dinamicii.
Isaac Watts (1674 - 1748): Darurile poetice cu care era înzestrat "parintele imnologiei engleze" s-au evidentiat înca de la frageda vârsta de sapte ani. A scris peste 700 de imnuri de-a lungul întregii sale vieti, dintre care multe se mai cânta si astazi în cadrul serviciilor de închinare crestina.
John Brown (1676 - 1714): Decât sa-si compromita principiile libertatii religioase si civile, partizanii Legamântului scotian sau "Luptatorii martiri" au preferat sa fie târâti afara din casele si locurile lor de închinare de catre soldatii regelui pentru a fi executati.
Jonathan Edwards (1703 - 1758): Dupa mai bine de doua secole de la moartea lui Edwards, marele predicator britanic Dr. Martin Lloyd-Jones afirma despre el: "Nimeni nu este mai relevant pentru actuala conditie (trezire) a crestinismului ca si Jonathan Edwards."
John Wesley (1703 - 1791): Trezirea metodista a depasit limitele denominationale si a atins toate clasele societatii. Anglia însasi a fost transformata pe parcursul acestui proces. În 1928, arhiepiscopul Davidson scria ca "Wesley a schimbat de fapt perspectiva si chiar caracterul natiunii engleze."
George Whitefield (1714 - 1770) a fost predicatorul ce a calatorit cel mai mult si unul dintre cei mai mari evanghelisti ai secolului al XVIII-lea. Sârguinta si sacrificiul sau au ajutat doua natiuni sa se întoarca la Dumnezeu.
David Brainerd (1718 - 1747): David Brainerd a trait doar 29 de ani, dar i-a inspirat pe multi sa-L urmeze pe Cristos prin neobosita sa lucrare misionara din Noua Anglie. Exemplul sau de pietate a încurajat multi oameni sa mearga pe câmpurile de misiune, cum ar fi William Carrey si Henry Martyn.
John Newton (1725 - 1807): Acest fost negustor de sclavi a devenit unul dintre cei mai proeminenti predicatori ai Angliei. Astazi, John Newton este renumit pentru imnul sau înaltator, "Maretul Har", care a devenit probabil cel mai cunoscut imn religios scris vreodata.
Richard Allen (1760 - 1831): Richard Allen a fost liderul principal si fondatorul Bisericii Episcopale Metodiste din America. El s-a nascut în sclavie în 1760, si-a predat viata lui Cristos, si-a cumparat libertatea si este recunoscut ca unul dintre cei mai mari conducatori crestini din istoria Americii.
Adoniram Judson (1788 - 1850) si Ann Judson (1789 - 1826): În anul 1812 Adoniram si Ann Judson au ridicat pânzele pentru a pleca în India. Acesti primi misionari trimisi de America au evanghelizat Birmania si au tradus Scriptura în limba birmana.
Horatius Bonar (1808 - 1889): Om al prozei si al poeziei, Horatius Bonar a fost în acelasi timp un om al durerii. A pierdut în timpul vietii sale cinci dintre copii precum si pe sotia sa. Credinta lui profunda si predicarea Scripturii a condus pe multi la credinta mântuitoare în Cristos.
Samuel Crowther (1809 - 1891): Cândva o victima a negustorilor de sclavi musulmani, Crowther a ajuns liber, nu numai fizic, dar si prin primirea Duhului Sfânt, ca astfel sa poata deveni primul slujitor al adevarurilor binecuvântate ale lui Isus Cristos pentru fratii sai din Africa.
Charles Dickens (1812 - 1870) le vorbea adeseori copiilor sai despre marele sau Mântuitor Isus Cristos, facând numeroase mentiuni despre El în scrisorile adresate acestora. Cea mai personala marturisire de credinta a exprimat-o frumos si modest în lucrarea sa "Life of our Lord" [Viata Domnului nostru].
Robert Murray M'Cheyne (1813 - 1843): "O epistola vie între barbatii crestini si unevanghelist capabil între lucratorii crestini se întâlnesc destul de rar. Domnul M'Cheyne a fost si una si alta. Fara exagerare, pot spune ca a fost un ucenic iubit de Isus," marturiseste prietenul si tovarasul sau de lucrare James Hamilton.
J. C. Ryle (1817 - 1900) este cunoscut ca unul dintre cei mai practici scriitori ai adevarului crestin. Chiar si dupa moartea sa, el continua sa vorbeasca, cu o acuratete patrunzatoare, inimii si mintii oricui îndrazneste sa-i lectureze cartile. Cititorul nu poate decât sa fie miscat de chemarea sincera, dar urgenta, a lui Ryle la o traire sfânta.
Elizabeth Prentiss (1818 - 1878): Purtându-si crucea în lumea aceasta cu o dulce si supusa resemnare în fata Domnului, Elizabeth Prentiss a binecuvântat si încurajat inimile a mii de oameni prin scrierile sale cristocentrice, de nepretuit.
"Fanny" Crosby (1820 - 1915): Un teanc de douazeci de carti de cântari cu greu ar putea cuprinde împreuna toate imnurile crestine scrise de Fanny Crosby! Desi multe dintre acestea sunt astazi uitate, ramâne totusi un mare numar de imnuri preferate înca de crestinii din întreaga lume.
Charles H. Spurgeon (1834 - 1892): "Printul predicatorilor" a fost totodata si un talentat învatator, consilier, autor si filantrop. Mai mult decât oricine din vremea sa, el a trezit societatea engleza hedonista la o viata tematoare de Dumnezeu si de slujire a lui Cristos.
Dwight L. Moody (1837 - 1899) a calatorit prin Europa si America, tinând campanii de trezire spirituala si vorbind personal cu peste 750.000 de persoane. A predicat la mai mult de 100.000.000 de oameni, si a fost martor la peste 1.000.000 de convertiri la Isus Cristos.
J. R. Miller (1840 - 1812) a scris mai mult de saptezeci de carti, a redactat peste o duzina de publicatii crestine si a pastorit în mai multe adunari. Lucrarea sa a atins inimile a sute de mii de oameni si continua sa atinga înca milioane de suflete.
Amy Carmichael (1861 - 1951): Ascultarea, dragostea, dedicarea si altruismul erau semnele distinctive ale vietii sale. Chiar si dupa ce a avut un accident tragic care a obligat-o sa ramâna în complexul Dohnavur Fellowship, Amy a înflorit ca femeie si scriitoare crestina.
Karl Barth (1886 - 1968): Karl Barth este considerat de unii ca fiind cel mai mare teolog protestant din secolul al XX-lea si probabil cel mai mare de la Reforma încoace. Mai mult decât oricine altcineva, Barth a inspirat si a condus procesul de renastere a teologiei care a avut loc între anii 1920 - 1950.
C. S. Lewis (1898 - 1963) a publicat 52 de carti, 153 de eseuri si un mare numar de prefete, scrisori si recenzii de carte. Ramâne pâna în ziua de astazi unul dintre cei mai populari scriitori crestini din lume, cu vânzari de peste 1,5 milioane de carti anual.
Martyn Lloyd-Jones (1899 - 1981): Tineri si batrâni, bogati si saraci, barbati si femei, inteligenti si nerozi, au fost transformati prin ascultarea mesajului lui Isus Cristos prezentat cu o putere si autoritate neegalate.
Dietrich Bonhoeffer (1906 - 1945) a fost unul dintre putinii conducatori ai Bisericii din Germania care s-a ridicat împotriva lui Hitler, opunându-se cu mare curaj practicilor sale inumane si convingerilor sale anticrestine.
Billy Graham (n. 1918): Renumit evanghelist si pastor baptist, Billy Graham are un impact asupra ascultatorilor din întreaga lume de peste 50 de ani. Un maestru în ce priveste mass-media moderna, Graham a predicat Evanghelia crestina prin intermediul radioului, televiziunii, filmului si a cuvântului tiparit.
Joni Eareckson Tada (n. 1950): Numele de "Joni" este recunoscut în întreaga lume. Înfruntând suferinta si provocarile datorate paraliziei, Joni Eareckson Tada a slujit inimilor a milioane de oameni în ultimii treizeci si cinci de ani.


Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.