Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Frumusetea sfinteniei

Frumusetea sfinteniei
Click pentru m─ârire
Preţ: 53,00Ron
Stoc: În Stoc
Model: Philip H. Eveson
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 

Frumusetea sfinteniei - Philip H.Eveson


Numar pagini: 398  
Dimensiuni produs: 150 x 228 x 21 mm  

 
Leviticul este una dintre cartile Bibliei cel mai putin citite si întelese. Continutul lui ni se poate parea plictisitor si neîmbietor. Oare de ce am dori sa studiem o carte care începe si se sfârseste cu jertfe de animale si ne prezinta detalii referitoare la legile de purificare si practicile preotesti?

Raspundem în primul rând prin a spune ca Leviticul face parte din Cuvântul lui Dumnezeu. Cartea ne prezinta ceea ce este adevarat si de un folos vesnic pentru vietile noastre. Lucrurile care s-au întâmplat în Israel în vremea Vechiului Testament sunt simboluri ale unei mântuiri reale de care noi ne bucuram în Cristos. Asemenea lui Israel din vechime, si noi trebuie sa ne amintim în permanenta cine este Dumnezeu, cum trebuie sa ne apropiem de El si sa ne închinam Lui si cum sa ne traim viata ca popor al Sau într-un mediu care ne este potrivnic.

În acelasi timp, Leviticul, în maniera sa specifica, ne îndreapta privirile spre Acela care a venit sa ne mântuiasca de pacatele noastre si sa ne aduca la Dumnezeu. Fara cartea Leviticul nu putem întelege moartea lui Cristos si lucrarea Sa preoteasca înfaptuita în locul nostru. Fara aceasta carte nu putem întelege nici numeroasele referinte din Noul Testament la curatare, sfintire, puritate si separare. Aceasta este cartea din care Isus a citata cea de a doua mare porunca: „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine însuti”.

 Philip H. Eveson este de origine galeza si a studiat greaca, ebraica si teologia la Universitatile din Wales, Cambridge si Londra. Dupa ce a slujit în mai multe biserici timp de 25 de ani si a predat teologia în mai multe colegii biblice, a fost numit rectorul Seminarului Teologic din Londra. Este autorul cartii traduse în limba româna Cartea originilor- Comentariul asupra cartii Geneza.


Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.