Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

In arena credintei

In arena credintei
Click pentru m─ârire
Preţ: 15,00Ron
Stoc: În Stoc
Model: Erich Sauer
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 

În arena credintei - Erich Sauer


Numar pagini: 206  - In arena credintei
Dimensiuni produs: 148 x 210 mm  

 

O chemare la o viata total consacrata


Nevoia cu care ne confruntam este cea de revitalizare – o trezire spirituala a poporului lui Dumnezeu, o marturie puternica pentru lume, o noua viziune si o experienta proaspata a puterii lui Hristos de mântuire si pastrare prin Cuvântul Sau si prin Duhul Sfânt.

Aceasta experienta este posibila pentru ca Hristos traieste si astazi! El este biruinta vesnica, Cel Înaltat, Izvorul vietii si Taria fiecarui om care-si pune încrederea în El. Hristos nu dezamageste niciodata.

Dar Dumnezeu împarte darurile Sale fara plata, numai acolo unde vede credinta. Izvoarele lui Dumnezeu vor curge doar acolo unde este încredere si devotament. El va turna binecuvântarile Sale din belsug doar peste o viata predata în totalitate Lui

Acolo unde a avut loc o înfrângere, El poate aduce restaurarea. Toate slabiciunile pot fi biruite. O bucurie si o nadejde noua pot umple inimile noastre.

Acesta este mesajul cartii de fata; si este, în acelasi timp, si marturia mea personala.

Oamenii lui Dumnezeu au nevoie de o noua trezire! E zguduitor faptul ca, în ciuda glasului puternic al lui Dumnezeu din lucrarile remarcabile care s-au petrecut în ultimii ani, totusi nu a fost, pâna acum, nici o trezire mare, generala, care sa dureze, în nici una din tarile europene!

Cum ne putem astepta ca necrestinii sa se trezeasca, daca noi însine nu suntem treziti? Cum se poate aprinde „focul” daca noi însine nu ardem? Cum se va naste viata, daca noi însine nu suntem, într-adevar, umpluti cu „viata”? Lucrurile trebuie sa se schimbe. Oamenii lui Dumnezeu trebuie sa se trezeasca. Tu trebuie sa te trezesti si eu, de asemenea! Trebuie sa ne lasam sa fim din nou îmbracati cu putere datatoare de viata, care vine de sus. Hristos cel viu trebuie sa fie din nou real pentru sufletele noastre si sa ia în stapânire tot ceea ce suntem si avem.

Trebuie sa dam la o parte toata apatia noastra nejustificata si sa intram în activitatea sfânta. Trebuie sa învatam din nou sa privim viata crestina ca un „loc de alergare”, ca o cursa (1 Corinteni 9:24), ca o „lupta” în „arena credintei” (vezi Filipeni 3:14, Evrei 12:14). „Eu, deci, alerg” (1 Corinteni 9:26). „Dar eu nu tin numai decât la viata mea, ca si cum mi-ar fi scumpa, ci vreau numai sa-mi sfârsesc cu bucurie cursa” (Faptele Apostolilor 20:24, 2 Timotei 4:7), „ca n-am alergat, nici nu m-am ostenit în zadar” (Filipeni 2:16).

„Premiul” asteapta sa fie câstigat (1 Corinteni 9:24). „Alerg spre tinta pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus” (Filipeni 3:14).

„Nu stiti ca cei ce alearga în locul de alergare, toti alearga, dar numai unul capata premiul? Alergati dar în asa fel ca sa capatati premiul!” (1 Corinteni 9:24).

Dar numai acela care priveste la Hristos are biruinta, pentru ca si Hristos a fost un luptator. El a fost si pioner si biruitor. De aceea, El este modelul nostru si sursa noastra de putere, este Arbitrul nostru si Cel care da premiul.

Noi nu avem nevoie decât de o viziune proaspata a persoanei Mântuitorului, de o viziune a crucii si de o ascultare practica fata de caile crucii, de o recunoastere plina de multumire a harului lui Dumnezeu care-Si revarsa binecuvântarile din belsug asupra noastra. Noi trebuie sa fim stapâniti si inundati din nou si din nou de puterea Duhului Sau, asa încât sa putem alerga prin puterea Sa spre tinta chemarii noastre.

Mai exact, lucrul acesta înseamna ca noi trebuie sa trecem testul în suferinta si necazuri, trebuie sa avem puterea de a îndeparta duhul de îngrijorare si de a birui toata oboseala spirituala si orice simptom de epuizare; trebuie sa fim gata de a fi martori si sa avem un spirit misionar. Dragostea frateasca si sfintirea, o viata de rugaciune si de ascultare fata de Cuvântul lui Dumnezeu, trebuie sa ne caracterizeze. Toate acestea ne vor da puterea sa alergam neîntrerupt spre cer si slava.

Acesta este scopul cartii. În primul rând, acesta este mesajul capitolului 12 al Epistolei catre Evrei. Astfel dar, mesajul lui Dumnezeu în aceste vremuri din urma, este unul de mustrare si avertisment, un mesaj de trezire, preluat din trecut pentru oamenii lui Dumnezeu din prezent.

Eu cred ca aceste adevaruri au cea mai mare importanta. De fapt, acesta este pivotul, punctul de sprijin, secretul relatiei noastre personale si intime cu Domnul, si anume: experimentarea personala a Hristosului rastignit si înviat, credinta într-o mântuire deplina, prezenta, desavârsirea pozitiei ceresti a rascumparatilor, duhul de recunostinta si bucurie datorat belsugului de binecuvântari pe care noi l-am primit în Hristos, prin Duhul Sfânt.

Pe de alta parte, trebuie sa ne marturisim imperfectiunile noastre care sunt foarte mari. Trebuie sa constientizam datoria noastra de a ne stradui sa avem o sfintenie practica; trebuie sa vedem necesitatea de a fi gata pentru orice sacrificiu în marturia misionara, care e vitala, si de a fi statornici în toate încercarile vremurilor de acum. Trebuie sa existe o comunicare spirituala cu Domnul, prin rugaciune si prin Cuvântul Sau, prin devotiune si dedicare, prin prospetime în credinta si alergare înspre tinta, prin împlinirea responsabilitatilor, râvna sfânta si, în acelasi timp, prin asteptarea plina de bucurie a revenirii Sale glorioase.

Toate acestea sunt posibile numai prin El – El Însusi este Izvorul mântuirii. „De la Mine îti vei primi rodul” (Osea 14:8). „Isus Hristos este acelasi ieri si azi si în veci” (Evrei 13:8).

Cartea este scrisa în cuvinte simple. Scopul acesteia este sa-si prezinte mesajul printr-un limbaj pe care toti sa-l înteleaga. Este scrisa în asa fel încât sa trezeasca în minte si în inima o noua râvna si dedicare spirituala, o noua încredere si speranta. Fundamentul acestor învataturi consta în adevarurile din Evrei, capitolul 12. Asadar, la începutul fiecarui capitol, am pus câte un citat relevant din Evrei 12, astfel încât cuvântul Scripturii si cugetarile asupra acestuia sa fie strâns legate si, tot astfel, citirea si întelegerea întregii carti sa fie usurata.


Cuprins

  • „SA NE UITAM TINTA LA ISUS!”
  • HRISTOS – MODEL ÎN LOCUL DE ALERGARE
  • VECHILE PISTE DE CURSE GRECESTI SI RAZBOIUL SPIRITUAL
  • ALERGAREA CARE NE STA ÎNAINTE
  • ALERGAREA CRESTINA CA O CURSA CU OBSTACOLE
  • ALERGÂND SPRE TINTA!
  • PRIVILEGII IROSITE
  • ASCULTA! VORBESTE DUMNEZEU!
  •  
Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.