Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Intre groaza si speranta

Intre groaza si speranta
Click pentru m─ârire
Preţ: 19,00Ron
Stoc: În Stoc
Model: Sorin Sabou
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 Intre groaza si speranta. Limbajul metaforic paulin al mortii in Romani 6:1-11 - Sorin Sabou


Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Nr. pag.: 273 - Intre groaza si speranta


Aceasta lucrare argumenteaza pentru faptul ca apostolul Pavel foloseste limbajul mortii in textul din Romani 6 pentru a comunica doua lucruri: groaza si speranta. Ideea groazei este sugerata de contextul rastignirii. Pavel isi bazeaza propria explicatie a "mortii fata de pacat" a celor credinciosi pe evenimentul mortii lui Cristos ca imparatul davidic, care a iesit biruitor asupra pacatului si mortii prin inviere (Romani 6:9-10).
Pavel arata ca cei credinciosi sunt intrepatrunsi cu ceea ce a fost proclamat despre moartea si invierea lui Cristos (Romani 6:5). Aceste doua elemente ii permit lui Pavel sa vorbeasca despre faptul ca eliberarea trupului de sub puterea pacatului (Romani 6:6) este un rezultat al "rastignirii" in sensul ca "rastignirea", ca si "condamnare/pedeapsa" a vietii din trecut traita in veacul inaugurat de pacatul lui Adam ("omul nostru vechi"), este o actiune atat de plina de groaza incat cei credinciosi trebuie sa stea departe de pacat deoarece pacatul este cel care duce la o astfel de pedeapsa.
Ideea sperantei este sustinuta in contextul "ingroparii". "ingroparea impreuna cu Cristos" a celor credinciosi arata spre faptul ca acestia sunt parte a aceleiasi familii cu Cristos. Aceasta "ingropare" este realizata printr-o lucrare coplesitoare a lui Dumnezeu prin care El ii indreapta pe oameni spre moartea lui Cristos. Aceasta lucrare a lui Dumnezeu este simbolizata, sub aspectul "coplesirii", in actul botezului (Romani 6:3, 4). De asemenea, faptul "ingroparii impreuna cu" Cristos le face parte credinciosilor si de noutatea vietii, impreuna cu Cristos (Romani 6:4, 8).

Cuprins
Multumiri
Abrevieri

Catre o citire contextuala a limbajului metaforic al mortii in Romani 6:1-11
Consideratii metodologice: intelegerea metaforei
Limbajul "mortii": vehicolul metaforei pauline in Romani 6:1-11
Calificatorii metaforei mortii din Romani 6:1-11
"Am murit fata de pacat": interpretarea limbajului metaforic al mortii in Romani 6:1-11

Bibliografie

Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.