Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Istoria Baptistilor Calvinisti din Anglia

Istoria Baptistilor Calvinisti din Anglia
Click pentru m─ârire
Preţ: 59,00Ron
Stoc: În Stoc
Model: Robert W. Oliver
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 

Istoria Baptistilor Calvinisti din Anglia 1771-1892


Robert W. Oliver


Numar pagini: 456  - Istoria Baptistilor Calvinisti din Anglia 1771-1892
Dimensiuni produs: 160 x 235 mm  

 

Scopul acestei lucrari este sa ne ofere o prezentare istorica a baptistilor calvinisti din Anglia începând cu anul mortii lui John Gill, 1771, si pâna în vremea lui Charles Haddon Spurgeon, 1892. Prezentul volum se ocupa nu doar de personalitatile bine-cunoscute ale acestei comunitati istorice - teologi giganti precum John Gill, Andrew Fuller, William Gadsby si Charles Spurgeon - ci si de oameni duhovnicesti mai putin cunoscuti - cum ar fi compozitorul de imnuri crestine Benjamin Beddome, excentricul John Collett Ryland, Abraham Booth si John Stevens. O cercetare profunda si extinsa a scrierilor acestor oameni i-a oferit dr. Robert Oliver o întelegere bine fundamentata a perspectivelor teologice ale acestor oameni.

Nicio comunitate crestina nu este lipsita de controverse, iar baptistii calvinisti din perioada studiata în aceasta lucrare nu fac exceptie. În mod echilibrat si cu privirea mereu îndreptata spre originile baptiste calviniste din secolul al XVII-lea - bine rezumate în The Second London Confession of Faith (1689) (Cea de a doua marturisire de credinta de la Londra) - autorul detaliaza aceste controverse care la vremea lor au farâmitat comunitatea în discutie. Cine poate lua Cina Domnului? Care este rolul legii în viata crestina? Exista vreo justificare biblica pentru a predica tuturor, si la întâmplare, Evanghelia? Niciunul dintre aceste subiecte nu poate fi tratat cu superficialitate si nici n-ar trebui ignorat de catre credinciosi.


Despre autor


ROBERT W. OLIVER a fost pastor al bisericii Old Baptist Church din Bradford on Avon, Wiltshire, timp de 35 de ani si profesor de istoria bisericii la London Theological Seminary. S-a nascut în Kent, iar familia sa a fost asociata cu bisericile baptiste calviniste înca de la începutul secolului al XIX-lea. A absolvit studiile de istorie la University College London si si-a finalizat studiile de doctorat în istoria baptistilor la London Bible College. Este casatorit cu Rachel si împreuna au fost binecuvântati cu 2 copii: Naomi preda cursuri în scoli crestine, iar Paul îi este coleg în lucrarea pastorala din Bradford on Avon. Robert si Rachel au cinci nepoti care le aduc multa bucurie.

Recomandata: Pastorilor, studentilor, misionarilor, evanghelistilor si celor interesati de istoria acestor crestini.


Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.