Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Jubilate: culegere de imnuri crestine

Jubilate: culegere de imnuri crestine
Click pentru m─ârire
Preţ: 31,00Ron
Stoc: In Stock
Model: Editura Jubilate
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 

Jubilate: culegere de imnuri crestine


Editura Jubilate


Numar pagini: 140  

Culegerea este destinata în primul rând comunitatii (adunarii) în ansamblu, dar câteva dintre ele pot fi cântate deopotriva de cor si de adunare (în special pentru cazurile în care corul sustine sau amplifica "vocea adunarii"). Majoritatea cântarilor sunt noi (compozitii românesti si traduceri).


Culegerea se distinge prin câteva caracteristici:


- textele cântarilor sunt bogate în continut, integre din punct de vedere teologic, muzical si stilistic;
- pentru fiecare lucrare s-a obtinut dreptul de publicare (copyright-ul);
- contine texte scripturale cu o distributie care presupune participarea întregii comunitati si a mai multor naratori;
- are coperti cartonate cu un material special pentru acoperire (imitatie de piele);
- tiparirea s-a realizat la standarde europene.

Format: 158mm x 230mm


Ghid pentru folosirea textelor scripturale


Textele scripturale sunt compilatii de citate si parafrazari ale unor pasaje din Scriptura, organizate în jurul unor teme specifice. 
Plasarea lor în carte are rolul de a da profunzime si bogatie limbajului închinarii noastre. Traditia citirii liturgice este una milenara. Îl vedem, de exemplu, pe Moise (Deut. 27), care a organizat o slujba dramatica unde poporul Israel, împartit în doua tabere, rostea într-o maniera dialogala binecuvântarile si blestemele. Apoi, gasim psalmi conceputi special pentru rostirea responsoriala (vezi Psalmii 118, 136). Sfatul dat de apostolul Pavel lui Timotei privind citirea publica a Scripturii (1 Timotei 4:13) dovedeste ca aceasta practica a fost preluata si aplicata în întâlnirile de închinare ale primilor crestini. Chiar daca exemplele din istoria Bisericii sunt edificatoare, argumentul principal pentru folosirea acestor texte este nevoia de a da un continut adecvat limbajului de închinare a comunitatii credinciosilor. 
Cu câteva exceptii, textele scripturale sunt concepute pentru a fi recitate în maniera responsoriala. Secventa recitarii implica de obicei alternanta dintre un narator (numit si "închinator") si adunare. Sunt câteva exemple cu o distributie mai complexa (mai multi naratori, cor, femei, barbati, adunare). Includerea mai multor personaje în recitare a avut ca scop sublinierea valentelor de continut si de expresie a textului. Ele sunt scrise în asa fel încât sa permita flexibilitate în distributie, în functie de posibilitatile fiecarei comunitati.
Inserarea acestor texte are si menirea de a stimula creatiile de acest gen, în vederea ancorarii timpului de închinare cât mai mult în Scriptura. Însotite de imnuri, meditatii, marturii, rugaciuni si, bineînteles, de proclamarea Cuvântului, ele pot fi unelte puternice pentru credinciosii care vor sa se închine în duh si adevar.


Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.