Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Predica de pe Munte

Predica de pe Munte
Click pentru m─ârire
Preţ: 60,00Ron
Stoc: În Stoc
Model: John R.W.Stott
Rating Mediu: F─âr─â Rating

 Predica de pe Munte (Seria Comentarii biblice expozitive)

John R. W. StottDimensiuni: 16,5 x 23,5 cm
Nr. pag.: 256 - Predica de pe munte

Autorul John R.W. Stott este cunoscut in tara noastra prin comentariile epistolelor Romani si Galateni (publicate in limba romana de Editura LOGOS) si prin cartea Sa intelegem Biblia.
John Stott a fost ordinat in Biserica Anglicana in 1945, dupa care a slujit in Biserica All Souls, Langham Place din Londra ca ajutor de paroh (1945-50), ca paroh (1950-75), iar din 1975 ca paroh emerit. A fost numit Capelan al Reginei (1959-1991) si Capelan Suplimentar in 1991. Incepind cu anul 1970 John Stott face numeroase calatorii in alte tari, in special din Lumea a Treia, in calitate de vorbitor la seminarii pentru pastori si la conferinte studentesti. John Stott este fondatorul si presedintele onorific al Institutului pentru Crestinism din Londra. Este autorul a peste patruzeci de carti, dintre care amintim Esentialul crestinismului, Sa intelegem Biblia, Crucea lui Cristos si Crestinul contemporan.

Subiectul
Contracultura crestina — chemarea la o permanenta alegere radicala.
Rezumatul

"Predica de pe Munte prezinta o fascinatie unica", scrie John Stott. "Ea pare sa intruchipeze chintesenta invataturii lui Isus. Bunatatea devine atragatoare, trairea noastra saracacioasa este scoasa la iveala, iar in inima se naste visul unei lumi mai bune." Cucerit el insusi de mesajul acestei predici, Stott isi propune si reuseste in acest comentariu sa aduca in secolul nostru mesajul la fel de relevant al Predicii, fara a ocoli subiectele controversate din ea ori a trata superficial dificultatile pe care le prezinta.
Astfel, el discuta pe rind implicatiile afirmatiilor lui Isus pentru caracterul, influenta in societate, neprihanirea, religia, rugaciunea, ambitia, relatiile si devotamentul crestinului. Nu sunt ocolite subiecte ca razbunarea, darnicia, postul, problema securitatii materiale si a economiilor, divortul si judecatile, profetii mincinosi.
Daca la inceput autorul discuta autenticitatea si relevanta Predicii, el nu putea sa incheie decit discutind in final autoritatea Predicatorului, asa cum reiese ea din Predica.
Impresionant prin profunzime, claritate, sensibilitate, preocupare egala pentru intelegerea textului si aducerea lui in lumea contemporana, imbinarea aplicatiilor pentru audienta initiala cu cele pentru audienta moderna, comentariul lui John Stott cucereste printr-o complexitate accesibila si o simplitate inaltatoare, prin respectul pentru cuvintul Scripturii si preocuparea pastorala pentru cel ce il citeste, prin exigenta exegetului si devotiunea inchinatorului, impunindu-se ca o lucrare de referinta la care, in egala masura, lucratorul crestin si credinciosul iubitor de Cuvant vor reveni mereu si mereu, cu placere si folos.

Grupuri tinta

• predicatori, pastori, invatatori de scoala duminicala, studenti la colegii si seminarii biblice
• laici doritori sa inteleaga mai bine mesajul epistolei — temele principale, elementele dificile din epistola, principalele interpretari propuse in cursul istoriei si aplicatii relevante pentru vremea noastra.

Caracteristici speciale

• exegeza competenta, imbinind analizarea interpretarilor altora cu optiunile proprii ale unui teolog deosebit de respectat
• argumentarea clara, placuta, neagresiva, combinind analiza lucida cu respectul pentru parerea altora
• sintetizarea celor mai recente tendinte in interpretarea conceptelor teologice pauline, fara a fi neglijate interpretarile istorice, incepind de la Parintii Bisericii, pina la Reformatori si Puritani
• stilul foarte placut, coerent, imbinind prezentarea generala cu analiza detaliata si rezumarea, iar exegeza cu aplicatia
• prezentarea unei munci titanice de cercetare intr-o forma accesibila unui public larg, concluziile specialistilor fiind astfel puse la indemina tuturor celor interesati.

Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.