Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Studiu al Noului Testament

Studiu al Noului Testament
Click pentru m─ârire
Preţ: 50,00Ron
Stoc: In Stock
Model: Merrill C.Tenney
Rating Mediu: F─âr─â Rating

Studiu al Noului Testament - Merrill C. Tenney


„O lucrare foarte utila ce abordeaza întregul câmp de cercetare al Noului Testament, scrisa într-un stil deosebit de placut si abordabil.... o carte cu adevarat valoroasa.” F. F. Bruce

 

STUDIU AL NOULUI TESTAMENT face o prezentare analitica si istorica a Noului Testament în contextul de ansamblu specific primului secol. Tenney îsi începe demersul cu o trecere în revista a mediului social, politic, economic si religios al Noului Testament, dupa care continua cu o analiza pe diversele grupuri de carti neo-testamentare, plasând fiecare carte în propriul sau cadru si clarificându-i principalele idei. În încheierea lucrarii gasim un studiu succint, dar bine documentat, despre canonul si textul Noului Testament.

 

La solicitarea autorului si sub supravegherea lui, editia de fata a fost revizuita cu multa competenta de catre Walter M. Dunnett pentru a satisface rigorile unei noi generatii de studenti ai textului sacru. Astfel ca textul pe care îl punem acum în fata cititorului contine un capitol nou ce abordeaza cadrul iudaic al Noului Testament, plus câteva noi sectiuni scurte, între care un numar de materiale despre Evanghelii si despre canonul Noului Testament.

 

MERRILL C. TENNEY, care a murit în 1985, a fost multa vreme profesor de Studii biblice si de Teologie la Colegiul Wheaton, Illinois. Printre multele carti scrise de el mentionam Galatians: The Charter of Christian Liberty, Interpreting Revelation si New Testament Times.

 

WALTER M. DUNNETT este Profesor de Studii biblice la Northwestern College, Roseville, Minnesota, si autor al cartii The Interpretation of Holy Scripture.


Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.