Autori
Co┼č cump─âr─âturi
0 obiecte
Recomand─âri

Tezaurul intelepciunii biblice

Tezaurul intelepciunii biblice
Click pentru m─ârire
Preţ: 21,00Ron
Stoc: În Stoc
Model: Stephen Voorwinde
Rating Mediu: F─âr─â Rating

Tezaurul întelepciunii biblice - Stephen  Voorwinde


Titlu original: Wisdom for Today's Issues  

Numar pagini: 157  - Tezaurul intelepciunii

 

Cartea Proverbelor „este impregnata cu o întelepciune practica a carei valabilitate se pastreaza în timp si în afara timpului", observa Stephen Voorwinde în prefata acestei lucrari. 

De prea multe ori însa aceasta comoara de întelepciune ramâne nedescoperita. încercarea de a afla tot ce spun Proverbele despre un anumit subiect poate fi o sarcina dificila. Dar nimic nu este mai relevant pentru realitatile zilelor noastre si mai necesar pentru societatea contemporana ca si întelepciunea oferita prin inspiratie divina în Cartea Proverbelor.

Acest manual este conceput pentru a-l ajuta pe cititor sa aprofundeze mesajul proverbelor biblice. Fiecare verset din Proverbe este clasificat si redat în întregime pentru referiri usor accesibile. Cele peste cincizeci de categorii tematice includ proverbe despre:

Mânie, Sfatuire, Educatie, Hrana, Lacomie, Locuinta, Dreptate, Dragoste, Omul sarac, Stapânire de sine, Vorbire, Violenta, Femei, Lucru.

Fie ca este folosit în cadrul studiului de grup, la pregatirea rapida a lectiilor sau ca ajutor pentru momentele de meditatie, acest oportun tovaras de studiu biblic ne pune la îndemâna întelepciunea lui Dumnezeu pentru a o folosi în rezolvarea problemelor din viata noastra.

 

Cuprins


Despre urâciunile lumii

Despre adulter

Despre alcool

Despre mânie

Despre darurile primite ca mita

Despre sfatuire

Despre înselaciune

Despre disciplina

Despre educatie

Despre rau

Despre teama

Despre frica de Domnul

Despre hrana

Despre cei nebuni

Despre prieteni si cei apropiati,

Despre viitor

Despre darnicie

Despre lacomie

Despre calauzire 

Despre importanta inimii

Despre locuinta oamenilor

Despre sinceritate

Despre cinste

Despre foame

Despre dreptate

Despre bunatate

Despre cunoastere

Despre lenevie

Despre dragoste

Despre minciuna

Despre naivitate

Despre parinti

Despre planuri

Despre conducatorii politici

Despre sarac

Despre rugaciune

Despre mândrie

Despre aparare

Despre omul drept

Despre dreptate

Despre oamenii batjocoritori

Despre stapânirea de sine

Despre vorbire

Despre cel ce se pune garant

Despre adevar

Despre pricepere

Despre folosul proverbelor

Despre violenta

Despre bogatie

Despre omul rautacios

Despre întelepciune

Despre omul întelept

Despre femeie

Despre Cuvântul lui Dumnezeu 

Despre lucru


Prefata

Pentru crestinul zilelor noastre, Cartea Proverbelor ar putea parea o simpla însiruire de vorbe întelepte si zeflemitoare adunate de evreii antici. Dar adevarul incontestabil este ca aceasta carte este impregnata cu o întelepciune practica a carei valabilitate se pastreaza în timp si în afara timpului. Uneori, aranjarea proverbelor în Biblie poate parea neconvenabila, iar localizarea unor versete privitoare la o anumita tema poate fi o experienta anevoioasa. Unul dintre scopurile pe care le-am urmarit în lucrarea de fata a fost acela de a-i usura cititorului de rând al Bibliei efortul de a identifica versetele raportate la o anumita tema.

În structurarea Cartii Proverbelor, am hotarât sa fac o selectie a versetelor pe anumite teme. în acest demers, nici un verset din Proverbe nu a fost omis. Cu toate ca am folosit concordanta biblica, lucrarea care a rezultat nu este o concordanta. În prima etapa, am parcurs în întregime Cartea Proverbelor plasând fiecare verset în cadrul uneia sau mai multor teme. Apoi am comparat manuscrisul cu textul original ebraic, introducând totodata unele modificari. Astfel, am urmarit sa alcatuiesc o lucrare exacta, corecta si exhaustiva.


Ca tânar pastor în lucrarea cu Evanghelia, m-am simtit atras în permanenta de Cartea Proverbelor. Lucrarea de fata s-a nascut, dintr-o nevoie pastorala practica. Dorinta mea este ca acest studiu sa ajute la aprecierea comorii Proverbelor la adevarata ei valoare. Iar daca acest îndrumator îi va ajuta pe credinciosi sa înteleaga si mai bine voia Domnului cu privire la viata lor, înseamna ca scopul pe care l-am urmarit a fost pe deplin împlinit.

Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastr─â:


Recenzia dumneavoastr─â: Not─â: HTML nu este interpretat!

Rating: R─âu            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.